Hvorfor er bruk av bilder viktig i din visuelle profil?

Folk stoler på visuelle medier, enten det er for å dele informasjon, utforske nye ideer eller lære om nye ting som vekker interesse. Dette har kommet tydelig frem i veksten av sosiale medier.
Bruk av bilder i en bedrift fungerer mye på samme måte og bidrar til å skape et inntrykk av produktet eller tjenesten før prospektet og/eller kunden får lest noe tekst.
Nøkkelen er å bruke bilder av høy kvalitet, bilder og illustrasjoner som underbygger hva firmaet ditt selger, slik at folk blir begeistret og vil lære mer.

Bygger troverdighet og merkevare

Bilder og illustrasjoner er et viktig verktøy for å knytte til seg prospekter og kunder og disse bidrar til å skape troverdighet. Når du kan vise egenskapene til produktet du selger på en tydelig måte til en potensiell kjøper vil de føle seg tryggere på at du selger det du lover.
I tillegg er bilder av høy kvalitet som tydelig demonstrerer produkt-, service-, visjon- eller selskapsverdiene dine, med å bygge merkevarer når du bruker dem i markedsføringsstrategiene dine.

Gjør meldingen mer interessant

90% av informasjonen som overføres til hjernen er visuell, og visuell informasjon behandles 60.000 ganger fortere enn tekst av hjernen. For øvrig er folk nå blitt avhengige av sin smarttelefon og gjør mange ting på en gang. De fleste har ikke tid til å lese igjennom en lang tekst i hverdagen. Mange vil mye heller «slappe av» i 3 minutter og la informasjonen flyte inn.

Det gjelder å tilpasse seg målgruppen: hvis målgruppen foretrekker bilder istedenfor tekst, blir det nødvendig å bruke bilder eller illustrasjoner for å overbevise potensielle kunder å kjøpe. Andre målgrupper trenger også trenger velskrevet lesemateriell i tillegg. For øvrig er det mange som skanner bilder, storskrift og titler på annonser eller nettsider for å avgjøre om de vil lese videre om produktet eller tjenesten.

Forteller historien din

Det gamle ordtaket, “et bilde sier mer enn tusen ord,” kommer i oppfyllelse når et bilde hjelper med å fortelle en historie. Enten du selger en kompleks idé, et teknisk produkt eller en enkel tjeneste som krever nesten ingen forklaring, hjelper bilder med å forklare hvorfor selskapets tilbud er det beste valget. Du kan også bruke bilder til å forklare firmahistorie eller til å kommunisere bakgrunnsinformasjon for dine produkter eller tjenester som viser at du forstår markedet og er på toppen av nye trender. For eksempel, selger du luksusbiler og markedet ditt er ung, innflytelsesrike kjøpere, hjelper bilder av unge, vellykkede mennesker kledd i siste mote å fortelle historien din mens du samtidig viser hvem produktet ditt er beregnet på.