Vi i VINC gleder oss over den store entusiasmen for våre kurs i november. Kursene i kroppsspråk og presentasjonsteknikk, samt det å skape et klart budskap via tegning, ble tatt i mot med stor iver.

Nysgjerrige og engasjerte deltakere møtte opp på våre kurs i november. Vi var så heldige som fikk stemningsfulle og kreative timer sammen med en fin gjeng med blandede forventninger- og bakgrunn for påmelding.

På våre kurs ble vi møtt av en entusiastisk gjeng, som var sultne på å lære noe nytt og spennende. Under presentasjonen med Patrik Forian om presentasjonsteknikk og tilstedeværelse, fikk deltagerne praktiske utfordringer med bruk av maske på scenen.

Kurset med Ester Milano – om hvordan man forenkler og tydeliggjør en presentasjon via tegning, var inspirerende- med en smilende Ester, som fordelte spennende og lærerike arbeidsoppgaver med blyanten som et kreativt verktøy.

VINC | Eventer November 2018 | Draw and Tell

Tydelig budskap
Kurset «Skap et klart budskap via tegning», med Ester Milano i VINC, virket både stemningsfullt og oppløftende blant deltakerne. Her møtte en rekke personer opp med stor interesse for den visuelle delen av en presentasjonen. Med whiteboard og en tusj, ble det tydeliggjort hvordan man forenkler komplekse prosesser, via tegning.
– Tegning er noe alle kan mestre. Jeg har erfart at deltakere blir lettet og glade når de oppdager at de kan tegne- og har funnet en spennende og effektiv måte å kommunisere på. Smilene som sprer seg i salen, motiverer meg til å fortsette med workshopene, sier Milano fornøyd.

Visuelt behov

En av kursets deltagere var Lavinia Belli som jobber som engelsk- og spansklærer på Hauger ungdomsskole. Hun møter stadig vekk på elever med spesielle behov for visuelle virkemidler i læringen.
– Jeg liker selv å tegne, og bruker ofte tegning til presentasjoner jeg holder i undervisningen. I pensum blir det også brukt en del grafer og diagrammer, som bidrar til å forenkle budskapet for elevene. Nå skal jeg jobbe videre med å lage et eget repertoar av ikoner, som jeg kan tegne raskt og enkelt til bruk i undervisningen, forklarer hun.

Et universelt språk
I bedriftspresentasjoner, forelesninger samt i strategiprosesser, har publikum et stort behov for fremme å tydeliggjøre budskapet visuelt- via tegning.
– Jeg lærer best gjennom visuelle presentasjoner, og synes det er morsomt å tegne et budskap. Siden jeg jobber i et internasjonalt firma, er det enklere å tegne under en presentasjon. Spesielt for grupper fra mange ulike land, forklarer Josiane Kremer i Yara International.

For Bjørn Brudevoll som jobber som direktør i konsulentfirmaet Head For More, er tegning- og visualisering en god måte å forenkle ulike prosesser på.

– Å tegne og visualisere budskapet- samt visualisere en stor strategi, uten å miste poenget, gir en god effekt. Dette ønsker vi å bli bedre på, forklarer Brudevoll som jobber bredt og internasjonalt ut mot kunder.

VINC | Eventer November 2018 | Your body says it all

Kroppsspråk

Kurset «Your body says it all», med Patrick Forian, ga en opplæring i bruk av non- verbale virkemidler. Her fikk man se og erfare de praktiske utfordringene de selv fikk tildelt underveis. Med god trening i bevisstgjøring av eget kroppsspråk og tilstedeværelse på scenen.

– Det mest interessante er å finne den bevegelsen, dynamikken, motoren og følelsene som ligger bak en spesiell bevegelse, forklarer Forian.

Tilstede på kurset var Evanthia Antza, Gründer i Xpress It, som synes det var frigjørende å kunne stå på en scene og slippe seg løs, og bare ha det morsomt.

– Siden venninnen min dro meg med hit, hadde jeg derfor ingen klare forventninger. Jeg synes kurset var fantastisk, sier Kari Enge – Gründer i Rank og Fil Magazine

Intensjoner og følelser
Gjennom kurset benyttet Forian seg av varierende mime- teknikker, commedia dell’arte og maskerte spill, som bidrar til å utvikle nye ferdigheter og å engasjere ulike publikum. De ulike maskene, designet av Forian selv, ble hyppig brukt som et virkemiddel til å forsterke kroppsspråket og ulike arketyper.
– Maskene er et ”hjelpemiddel” til å øke bevisstheten, i form av å uttrykke følelser og intensjoner med presisjon og sannhetskraft, forklarer han.

– Det er veldig interessant med arketyper som registreres i det kollektive ubevisste, som også er gjenkjennelige for alle, også utover kulturer, forteller han.

Effektfull presentasjon

Forian sin energiske figur, og brede erfaring som regissør, lærer og skuespiller i Paris, smittet over på deltakerne som både virket oppløftende og lærerikt på alle deltagere.

– Det var imponerende å se hvordan han kan imitere personer av så ulik karakter. Jeg er her for å utvikle meg innenfor pitching, og hvordan man holder en effektfull presentasjon. Likeså  ønsker jeg å bli mer bevisst på hvordan man bruker kroppsspråket for å nå ut til publikum, sier Alika Kee, Gründer av skomerket Buhay.

Andreana Giannakopoulou jobber som barnehagelærer, og synes kurset var spesielt givende.

– Det var mye enklere å snakke i en forsamling iført en maske. Med masken ble jeg også bedre kjent med kroppen, og hvordan jeg kan uttrykke meg bedre i form av kroppsspråket, sier hun fornøyd.

Alt i alt ga kursene mersmak, og vi kommer til å komme ut med flere kurs i 2019. Tusen takk for alle påmeldte som ga oss tilbakemeldinger. Vi ser fram til å treffe nye ansikt.