Nylig avholdt vi vår første presentasjon for kommende, ferske og erfarne frilansere. Deltakerne satte stor pris på nyttige tips.

– Dette var en spennende. Vi fikk en grunnleggende innføring i viktige emner for folk som vil jobbe selvstendig. Jeg har fast jobb nå, men vurderer å ta opp igjen frilanstilværelsen. Alina KayJeg setter pris på friheten det gir, sier Alina Kay.
Hun er utdannet journalist, men har jobbet mye med video, og det er det siste hun vil satse på framover.Vinc er et nettverk for sånne som Kay. Vinc gjør det mulig for en gruppe mennesker med kompletterende kompetanse å ta på seg større jobber enn de kunne ha gjort alene.

– Vinc er et nettverk for frilansere, drevet av frilansere sier Agathe Tørris, som er en av drivkreftene i den innovative virksomheten for folk som vil jobbe for seg selv.

Nyttige tips
Frilanskvelden var lagt til The Kasbah Hub på Alexander Kiellands plass. Her fikk deltakerne først en rask gjennomgang av LEAN-tankegangen. Det handler om å finne ut hvordan du er unik, hvordan du kan komme ut på markedet på en ask og effektiv måte, og hvordan du kan selge deg best mulig.

Så fulgte en gjennomgang av bilders verdi og hvordan de kommuniserer, hvordan man skal bruke sosiale medier og hvordan man skal selge seg kort og konsist (pitch). Det hele ble rundet av med en gjennomgang av ulike måter å organisere virksomheten. Og ikke minst, hvordan vi i Vinc kan hjelpe deg til å etablere deg som selvstendig.

Manuel E. Peyrot– Jeg driver alene og kan i mange sammenhenger trenge litt drahjelp. I et nettverk er verdien av én pluss én større enn to, framholder Manuel E. Peyrot.
Den italienskfødte reiselivsmannen organiserer turer for utlendinger til Norge. De største markedene er Spania og Latin-Amerika. Gjennom et gruppearbeid på slutten av kvelden fikk han gode innspill til hvordan han kan styrke konkurransekraften til dagens tilbud, og hvordan han kan utvide tilbudet.

Vil du bli med?
Vinc er altså et mangfoldig nettverk av kompetanser. Deltakerne får oppdrag gjennom nettverket, og kan tjene penger på oppdrag de ikke kan utføre selv. Og ikke minst kan de få hjelpe til promoteringen av seg selv og sine tjenester.

– Det handler om at vi sammen skal gjøre hverandre gode. Andre verdier i nettverket er mot, driv og lidenskap, sier Agathe.

Se video fra arrangementet: